Magyarországon ismét terjed a madárinfluenza és pusztításával fenyegetést jelent a madárállományra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) fontos szerepet játszik a baromfitenyésztés területén, hiszen felügyeli és ellenőrzi a baromfiállomány egészségügyi állapotát. Az egyik legnagyobb kihívás, amivel a baromfitenyésztőknek szembe kell nézniük, az járványok megelőzése és kezelése. A madárinfluenza például komoly veszélyt jelenthet a baromfiállományra, és komoly egészségügyi kockázatot jelenthet az emberekre is.

A Nébih által folytatott belföldi és nemzetközi együttműködés révén folyamatosan figyelemmel kísérik a járványhelyzetet, és intézkedéseket tesznek annak megelőzése érdekében. Az érintett területeken szigorú szabályokat vezetnek be a baromfiállomány védelme érdekében, például karanténokat rendelnek el, és védőoltásokat adnak az állatoknak.

A Nébih által fenntartott belföld-rss rendszer segítségével a baromfitenyésztők naprakész információkat kaphatnak a járványhelyzetről, és azonnal intézkedéseket tehetnek annak megelőzése érdekében. Fontos, hogy a baromfitenyésztők szorosan együttműködjenek a hatóságokkal, és betartsák az előírt intézkedéseket, hogy megelőzzék a járványok terjedését és megóvják az állatok és az emberek egészségét.