Az év eleje óta 2-4,8 százalékkal gyengült a forint a devizapiacon, most kissé erősödött.

A devizapiac fontos szerepet játszik a gazdaságban, hiszen itt zajlik az egyes valuták árfolyamának alakulása. A forint, a dollár, az euró és a svájci frank mind olyan valuták, melyeknek árfolyamai naponta változnak a devizapiacon.

Az euró az euróövezet hivatalos fizetőeszköze, míg a dollár az Egyesült Államok pénzneme. A svájci frank pedig Svájc hivatalos valutája. Ezeknek az árfolyama nagyban befolyásolja a gazdaságot, hiszen az export-import ügyletek, valamint az idegenforgalom is nagyban függ ezektől a valutáktól.

A devizapiac folyamatosan mozgásban van, és a gazdasági hírek, események nagy hatással lehetnek az egyes valuták árfolyamára. Ezért fontos figyelemmel kísérni a gazdasági híreket és az esetleges változásokat a devizapiacon.

A gazdaság-rss lehetőséget nyújt arra, hogy naprakész információkat kapjunk a gazdasági eseményekről, hírekről és az egyes valuták árfolyamáról. Ezáltal könnyebben tudunk reagálni a piaci változásokra, és hatékonyabban kezelhetjük a devizapiaccal kapcsolatos ügyleteinket.