Jelenleg tűzgyújtási tilalom van négy megyében Magyarországon

A Nébih figyelmeztet a veszélyes tűzgyújtásra a mezőgazdasági területeken

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a mezőgazdasági termelők figyelmét a veszélyes tűzgyújtás tilalmára a mezőgazdasági területeken. A száraz időjárás és a magas hőmérséklet miatt nagyon könnyen terjedhetnek a tüzek, ami komoly károkat okozhat a termőföldeken.

A Nébih szakemberei arra kérik a gazdákat, hogy kerüljék a tűzgyújtást a szántóföldeken, erdőkben és egyéb mezőgazdasági területeken. Ehelyett inkább használjanak alternatív módszereket a növények irtására vagy a hulladékégetésre.

A tűzgyújtás tilalmának betartása nemcsak a termőföldeket védi, hanem a környezetet is megóvja a szennyeződéstől és a káros anyagoktól. A Nébih folyamatosan figyeli a mezőgazdasági területeket és szigorúan ellenőrzi a tűzgyújtás tilalmának betartását.

Kérjük, hogy minden mezőgazdasági termelő tartsa be a Nébih előírásait és segítsen megelőzni a tüzek kialakulását a termőföldeken. A biztonságos mezőgazdasági munkavégzés és a környezetvédelem érdekében fontos, hogy mindenki felelősségteljesen viselkedjen a tűzgyújtás kérdésében.