Az EU Tanácsa jóváhagyta az EU vállalati fenntarthatósági átvilágítási irányelvét, amely célja a vállalatok felelős és fenntartható működésének elősegítése.

Grant Thornton egy globális könyvvizsgálati és tanácsadási vállalat, amely elkötelezett a fenntarthatóság iránt. A cég szorosan együttműködik ügyfeleivel annak érdekében, hogy segítsen nekik fenntarthatóbb és környezetbarátabb üzleti gyakorlatokat kialakítani.

A gazdaság-rss (gazdasági felelősségvállalás) az egyik fő irányvonal, amelyen a Grant Thornton munkálkodik. A cég úgy véli, hogy a vállalatoknak nemcsak az üzleti sikereikre kell összpontosítaniuk, hanem felelősséget kell vállalniuk a környezetükért és a társadalomért is. Ennek érdekében olyan programokat és kezdeményezéseket támogatnak, amelyek elősegítik a fenntarthatóságot és a társadalmi felelősségvállalást.

A CSDDD (Corporate Social and Digital Responsibility Development) egy olyan kezdeményezés, amelyet a Grant Thornton indított el annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit a digitális felelősségvállalás területén. A cég szakértői tanácsokat és támogatást nyújtanak azoknak a vállalatoknak, amelyek szeretnék javítani digitális jelenlétüket és felelősségteljesen használni az online platformokat a fenntartható üzleti gyakorlatok elősegítésére.