A pályázat célja a dísznövény- és virágkereskedők támogatása

Az Agrárminisztérium pályázatot hirdet virágokra és dísznövényekre vonatkozóan, melynek célja a hazai kertészeti termelés támogatása és fejlesztése. A minisztérium agrárgazdasági államtitkára, Feldman Zsolt kiemelte, hogy a virág- és dísznövénytermesztés fontos szerepet játszik a hazai gazdaságban, és a kormány számára kiemelt fontosságú a szektor támogatása.

A pályázat keretében támogatást lehet nyerni a kertészeti termelés fejlesztésére, a korszerű technológiák bevezetésére, valamint a piaci versenyképesség növelésére. A támogatások segítségével a termelők könnyebben tudnak majd versenyezni a nemzetközi piacon, és hozzájárulhatnak a hazai gazdaság erősödéséhez.

Az Agrárminisztérium arra buzdítja a kertészeti termelőket, hogy minél többen éljenek a pályázati lehetőséggel, és vegyenek részt a fejlesztési programban. A pályázatok benyújtásának határideje hamarosan lejár, így érdemes mielőbb elkezdeni a pályázati anyagok összeállítását.

A virágok és dísznövények termesztése nemcsak a termelőknek nyújthat előnyöket, hanem a vásárlóknak is, akik így minőségi, hazai termékeket vásárolhatnak. A gazdaság-rss támogatása révén pedig a kertészeti termelők még hatékonyabban tudnak majd versenyezni a piacon, és hozzájárulhatnak az agrárium fejlődéséhez.