A Nébih kockázatos növényvédő szert vont ki a forgalomból

A próbavásárlás fontossága a Nébih szerepében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt figyelmet fordít a növényvédő szerek forgalomból történő kivonására, hogy megóvja az emberek egészségét. Az Nébih rendszeresen végzi a próbavásárlásokat, hogy ellenőrizze a piacon lévő termékek minőségét és biztonságosságát.

A növényvédő szerek használata ugyan fontos a terméshozam növelése érdekében, azonban ha nem megfelelően kerülnek felhasználásra, komoly egészségügyi kockázatokkal járhatnak. Ezért az Nébih folyamatosan ellenőrzi a forgalomban lévő növényvédő szerek minőségét és összetételét, és amennyiben szükséges, kivonja azokat a forgalomból.

Az egészségünk megóvása érdekében fontos, hogy csak engedélyezett és ellenőrzött növényvédő szereket használjunk a mezőgazdaságban. Az Nébih által végzett próbavásárlások segítenek abban, hogy biztosak lehessünk a termékek minőségében és biztonságosságában. Emellett fontos, hogy a fogyasztók is körültekintőek legyenek a vásárlás során, és csak megbízható forrásból származó termékeket vásároljanak. Az egészségünk és biztonságunk érdekében mindannyiunknak fontos szerepe van abban, hogy odafigyeljünk az élelmiszerlánc biztonságára.