A GKI szerint a kormány borúlátóbb 2024-re

A GKI legfrissebb elemzése szerint az infláció továbbra is emelkedő tendenciát mutat a magyar gazdaságban. Az árak folyamatos emelkedése komoly kihívást jelent az államháztartási hiány szempontjából is, hiszen a növekvő infláció hatására a költségvetés tervezett bevételei csökkenhetnek, miközben a kiadások továbbra is magasak maradnak.

A gazdaságban zajló folyamatokat figyelembe véve fontos, hogy az államháztartás fenntartható módon gazdálkodjon, és ne engedje meg, hogy az államháztartási hiány mértéke túlságosan elszaladjon. A gazdaság stabilitásának megőrzése érdekében szükséges lehet olyan intézkedések meghozatala, amelyek segítik az infláció csökkentését és az államháztartási hiány mérséklését.

A gazdaság-rss folyamatosan követi az államháztartási hiány alakulását és az inflációs folyamatokat, hogy időben reagálni tudjon a gazdasági változásokra. A gazdaság fenntartható növekedése érdekében fontos, hogy az államháztartás egészséges alapokon nyugodjon, és ne terhelje túl az inflációs nyomás.