Az eGN-ben történő nitrát adatszolgáltatásra március 31-éig szükséges változás!

Az adatszolgáltatás fontossága a Nébih számára

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerepe kiemelkedő fontosságú az élelmiszerlánc biztonságának megőrzésében Magyarországon. Az Nébih által működtetett Állattenyésztési Nyilvántartó Rendszer (ÁNYK) segítségével a gazdálkodók elektronikus gazdálkodási naplót vezethetnek, amely segít az állatok nyomon követésében és az esetleges járványok megelőzésében.

2024-ben számos változás várható az adatszolgáltatás területén, amelyekre a gazdálkodóknak fel kell készülniük. Az elektronikus gazdálkodási napló használata egyre elterjedtebb lesz, és az eGN (elektronikus gazdálkodási napló) használata kötelezővé válik a nitrát adatszolgáltatásban résztvevő gazdálkodók számára.

Az Nébih által végzett adatszolgáltatás és ellenőrzés segíti a gazdálkodókat abban, hogy betartsák az előírásokat és biztosítsák az élelmiszerlánc biztonságát. A gazdaság-rss (gazdaságfejlesztési rendszer) segítségével a gazdálkodók könnyen nyomon követhetik a változásokat és az új előírásokat, így biztosítva a hatékony és biztonságos gazdálkodást.