Az egyéni vállalkozó továbbra is katás maradhat, ha munkaviszonyt létesít

Az egyéni vállalkozók számára fontos döntés lehet, hogy milyen formában szeretnék folytatni vállalkozásukat. Egyik lehetőség a munkaviszony, amely során a vállalkozó a saját vállalkozásában dolgozik, de munkaviszonyban van a saját cégével. Ezáltal biztosítva van számára a biztos jövedelem, és a szociális juttatások, mint például a nyugdíj- és egészségbiztosítás.

A másik lehetőség a katás egyéni vállalkozói forma, amely során a vállalkozó kizárólag a saját vállalkozásában dolgozik, és nem áll munkaviszonyban a cégével. A katás vállalkozók általában főállásúak, tehát ezen tevékenységen kívül más munkaviszonyban nem állnak.

A katás egyéni vállalkozók általában belföldi tevékenységet végeznek, azaz a vállalkozásukat Magyarországon működtetik és a hazai piacra szolgáltatnak. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a belföld-rss (Reklámadó Szolgáltatás) szabályai szerint kell eljárni a reklámtevékenység során, amennyiben ilyen tevékenységet végez az egyéni vállalkozó. Ezen szabályok betartása és a megfelelő adózási kötelezettségek teljesítése kulcsfontosságú a vállalkozás sikere és hosszú távú működése szempontjából.