A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) útmutatója a CESOP-adatcsere teszteléshez való regisztrációhoz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti az adó- és vámügyek intézését, hogy hatékonyabbá és átláthatóbbá tegye a folyamatokat. Az egyik ilyen fejlesztési irány a pénzforgalmi szolgáltatók és az adóhatóság közötti adatcsere megkönnyítése, amely segíti a cégeket az adóbevallások és egyéb kötelezettségeik teljesítésében.

Az cégvilág számára fontos információforrás lehet a CESOP által kínált cégvilág-rss, amely naprakész információkat nyújt a vállalkozásoknak az adózási és vámügyek terén. A 2024-es változásokra való felkészülésben is segítséget nyújthat a CESOP-adatszolgáltatás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy időben és pontosan teljesítsék az adatszolgáltatási kötelezettségeiket.

Az E-Banktitok (EBT) rendszer segítségével a cégek biztonságosan és hatékonyan intézhetik pénzügyeiket, miközben megőrzik az üzleti titoktartást. Az OPENKKK program pedig lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak az online kapcsolattartásra és ügyintézésre az adóhatósággal.

Összességében a NAV által kínált szolgáltatások és fejlesztések segítenek a vállalkozásoknak a hatékonyabb és átláthatóbb adózásban és vámügyek intézésében, valamint a 2024-es változásokra való felkészülésben.