Két év alatt jelentősen megnőtt a hazai napelem-kapacitás

A napenergia egyre népszerűbb energiaforrás a világon, és Magyarországon is egyre elterjedtebbek a napelemek. A napenergia használatával nemcsak környezetbarát módon termelhetünk energiát, de hosszú távon pénzt is spórolhatunk a villanyszámlánkon. A napelemek telepítése egyszeri befektetés, amely hosszú távon megtérül.

A belföldi RSS program lehetőséget kínál az otthoni napelemes rendszerek támogatására. Ennek keretében a lakosság pénzügyi támogatást kaphat a napelemes rendszer telepítéséhez, így könnyebben és gyorsabban megvalósíthatóvá válik a napenergia hasznosítása. A belföldi RSS program segítségével a magyar lakosság is hozzájárulhat a fenntartható energiaforrások használatához, és csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

Összességében a napenergia és a napelemek használata egyre fontosabbá válik a fenntartható fejlődés szempontjából, és a belföldi RSS program segítségével a lakosság is részt vehet ebben a pozitív változásban. A napenergia hasznosítása nemcsak környezetbarát, de hosszú távon gazdaságos megoldás is lehet az energiaellátás területén.