A Nébih visszahívta a SIÓ-ECKES Kft. smoothie italát

A Nébih figyelmeztet az illegális italokra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatosan ellenőrzi az élelmiszerek és italok minőségét, biztonságosságát. Legutóbbi vizsgálataik során egy illegálisan forgalmazott ital került a figyelmük közé, melyben penészgomba jelen volt. Az érintett termék egy smoothie nevű ital volt, melyet a Sió-Eckes Kft. gyártott.

Az illegális italok fogyasztása komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, hiszen a penészgomba toxikus anyagokat termelhet, melyek káros hatással lehetnek az emberi szervezetre. Ezért fontos, hogy csak megbízható forrásból származó élelmiszereket és italokat vásároljunk.

A Nébih folyamatosan figyeli az ilyen jellegű eseteket, és szigorúan bünteti azokat, akik szabálytalan módon gyártanak vagy forgalmaznak élelmiszereket. Fontos, hogy mindig ellenőrizzük az élelmiszerek csomagolását, és ha gyanús jeleket észlelünk, haladéktalanul jelezzük azt a hatóságoknak.

Az egészségünk érdekében fontos, hogy csak biztonságos és minőségi élelmiszereket fogyasszunk, és ne engedjünk a kísértésnek, hogy olcsó, de kétes eredetű termékeket vásároljunk. A Nébih segít abban, hogy nyugodt szívvel élvezhessük az ételeket és italokat, és megelőzze az egészségügyi kockázatokat.